از بین بردن پرز لباس به 11 روش ساده و کاربردی

به گزارش وبلاگ ساعت، شاید برای شما هم پیش آماده باشد، لباسی را که خیلی دوست دارید آغاز به پرز انداختن کند و زیبایی لباس را از بین ببرد. دلیل ایجاد این پرزها رشته های تار و پود مانند آن هاست که پس از مدت استفاده و گذر زمان در اثر اصطکاک، این رشته ها از یکدیگر جدا می شوند و به همدیگر گیر می­ نمایند و به صورت پرزهای گردی روی سطح لباس دیده می ­شوند.

از بین بردن پرز لباس به 11 روش ساده و کاربردی

در مقاله ای جداگانه در راستای حفظ و نگهداری از لباس ها شما را با برترین ترفندهای از بین بردن الکتریسیته لباس آشنا کردیم. حال در این مقاله و در ادامه به شما یاری خواهیم کرد تا با استفاده از چند روش ساده به از بین بردن پرز لباس خود با وسایل داخل منزل اقدام نموده تا بتوانید دوباره لباسی را که دوست دارید بر تن کنید. با ما همراه باشید.

برای جلوگیری از پرز لباس چکار کنیم؟

قبل از شرح روش های از بین بردن پرز لباس، اگر همه لباس ها را به صورت درهم داخل ماشین لباسشویی بیاندازید ممکن است لباس هایتان از نظر رنگ، بافت و … تخریب شوند و از لباس های دیگر پرز بگیرند. بنابراین اولین کار این است که قبل از شست و شو لباس ها را دسته بندی کنید. در این دسته بندی باید به این نکات توجه داشته باشید:

  • بعضی از لباس ها مانند لباس های نخی، مخمل، حوله و پادری ها پرز می دهند. بنابراین باید جداگانه شسته شوند، تا لباس هایی که سریع پرز را جذب می نمایند آسیب نبینند.
  • پارچه های لنین یا الیاف مصنوعی، لباس های بافتنی و پارچه های از جنس کبریتی به راحتی پرزها را جذب می نمایند.
  • بدون توجه به اینکه لباس شما از چه پارچه ای تشکیل شده است، بهتر است همواره لباس ها را به صورت وارونه در ماشین لباسشویی بیاندازید. این کار هم از پرز گرفتن لباس ها جلوگیری می نماید و هم عمر لباس را افزایش می دهد.
  • قبل از انداختن لباس ها به داخل ماشین، حتما داخل جیب های آن را چک کنید. وجود دستمال کاغذی، کاغذ و… در جیب ها باعث می گردد در داخل ماشین تکه تکه یا گلوله شده و به لباس هایتان بچسبند. در این حالت لباس پرز بیشتری را جذب می نماید و به شکل ظاهری لباس نیز آسیب می رساند.
  • سعی کنید لباس هایتان را در فضای باز و در معرض باد و گردش هوا خشک کنید تا به صورت طبیعی پرزها از روی لباس جدا شوند.

روش های خانگی از بین بردن پرز لباس ها

در ادامه روش های آسانی که می توانید برای از بین بردن پرز لباس به خصوص لباس های بافت و مخمل بهره ببرید را برایتان شرح خواهیم داد:

1. پاک کردن پرزهای محفظه ماشین لباس شویی

اولین روش از بین بردن پرز لباس پاک کردن ماشین لباسشویی است. زمانی که لباس هایی که پرز می دهند را داخل ماشین می اندازید بخشی از این پرزها نیز به دیواره محفظه ماشین لباسشویی می چسبند و باعث می گردد بعداً که لباس های مستعد پرز گرفتن را داخل ماشین می اندازید پرز بیشتری جذبشان گردد. بنابراین باید قبل از انداختن لباس، محفظه ماشین را چک و پاک کنید.

بعلاوه اگر ماشین لباسشویی شما قدیمی است، باید چند وقت یکبار فیلتر پمپ آب و فیلتر پرزگیر آن را چک کنید. در صورتی که این دو فیلتر به درستی کار ننمایند، پرز لباس ها را تخلیه نمی نمایند و باعث چسبیدن پرز به لباس های دیگر می شوند.

2. استفاده از نرم نماینده های مناسب برای از بین بردن پرز لباس

برای نرم شدن و از بین بردن پرز لباس با انواع پارچه ها و به خصوص پارچه های مشکی می توانید از نرم نماینده در انتهای کار شست و شو بهره ببرید و پس از خشک شدن، پارچه را تا چند ساعت داخل یک پلاستیک فریزر قرار دهید. اگر آن را برای چند ساعت هم همانطور که داخل پلاستیک است در یخچال بگذارید نتیجه بهتری می گیرید.

3. استفاده از غلطک های پرزگیر برای از بین بردن پرز لباس

در بازار غلطک هایی برای از بین بردن پرز لباس ها عرضه می شوند که به راحتی می توانید قبل از بیرون رفتن از خانه و برای از بین بردن پرز لباس از آن ها استفاده نموده و پرز لباس هایتان را از بین ببرید. این غلطک ها در دو نوع یک بار مصرف و چند بار مصرف وجود دارند. در نوع چندبار مصرف آن ورق چسبناکی که پرزها را می گیرد قابل تعویض است.

روش استفاده از آن هم بسیار آسان و به این شکل است که غلطک را بدون فشار و به آرامی از بالا به پایین لباس حرکت می دهیم و برداشته، دوباره این کار را تکرار می کنیم. منظور این هست که نباید برای پرزگیری حرکات رفت و برگشتی روی پارچه انجام دهید. این کار به پارچه آسیب می زند.

4. استفاده از یک پد یا اسفنج مرطوب

یک روش برای از بین بردن پرز لباس رطوبت است. بنابراین می توانید یک پد یا اسفنج را طوری که فقط نمناک باشد و حالت خیسی نگیرد، روی پارچه مورد نظر و حتی روی مبل مخمل یا فرش به آرامی حرکت داده تا پرزها گرفته شوند. این کار را باید در جهت بافت لباس و پارچه تا زمانی که همه پرزها گرفته شوند، انجام دهید.

5. استفاده از تیغ برای از بین بردن پرز لباس

استفاده از تیغ یکی از روش های آسان و قدیمی برای از بین بردن پرز لباس و به خصوص لباس های بافتنی است. اما کمی احتیاج به مهارت دارد. نباید فشار دست روی تیغ طوری باشد که به لباس آسیب بزند. برای انجام راحت تر این روش می توانید تیغ را روی لبه یک شانه چسبانده و این کار را به راحتی انجام دهید. با این روش در صورت تغییر فشار یا لرزش دستان شما، لباس آسیبی نمی بیند. برای استفاده از تیغ باید تیغ را در بالای لباس قرار داده و آن را به پایین بکشید. از حرکت رفت و برگشتی با تیغ خودداری کنید.

6. استفاده از ریش تراش برقی

ریش تراش برقی نیز دقیقاً مانند تیغ عمل می نماید و برای از بین بردن پرز لباس مناسب است، با این تفاوت که امنیت بیشتری نسبت به تیغ داشته و لباس را خراب نمی نماید. بعلاوه سریع تر انجام می گردد.

7. استفاده از یک جوراب یا پارچه نایلونی

جوراب یا پارچه های نایلونی پرزگیرهای بسیار خوبی هستند. برای این روش کافی است یک جوراب نایلونی را دست نموده و روی لباس بکشید تا پرزها کاملاً جمع شوند.

8. استفاده از نوار چسب

برای از بین بردن پرز لباس هایی که از جنس مخمل یا ماهوت هستند و به سرعت پرزها را به خود جذب می نمایند، می توانید از یک نوار چسب 5 یا 10 سانتیمتری بهره ببرید. نوار چسب در واقع کار همان غلطک های بازاری را انجام می دهد. نوار چسب را دور دستتان طوری که طرف چسبنده چسب به سمت بیرون باشد بپیچید و به آرامی روی پرزها قرار دهید و به آرامی دستتان را روی پارچه بگذارید و بردارید یا بکشید تا پرزها از روی پارچه بلند شوند.

برای از بین بردن پرز لباس های ماهوتی نیز می توانید از ماهوت پاک کن های مخصوص بهره ببرید؛ اما اگر به ماهوت پاک کن دسترسی ندارید می توانید خودتان یک ماهوت پاک کن بسازید. برای این کار یک مجله را برداشته و لوله کنید و به قسمت بالایی آن چسب پهن، طوری که قسمت چسبنده به سمت بیرون باشد بزنید و پایین آن را گرفته روی لباستان بکشید. برای درست کردن ماهوت پاک کن از لوله های کاغذی وسط دستمال های یک بار مصرف آشپزخانه نیز می توانید بهره ببرید.

برای لباس های ظریفی مانند شال یا روسری بهتر است یک نوار کوتاه چسب را دور یک یا دو انگشت خود بپیچید و با دقت پرزها را بگیرید تا پارچه مورد نظر آسیب نبیند.

9. استفاده از شانه دندانه ریز

شانه هایی که دندانه های ریز دارند به خوبی می توانند برای از بین بردن پرز لباس های بافتنی استفاده شوند. البته نسبت به روش های دیگر کمتر پرز جمع می نماید، اما در صورت نبود موارد دیگر می تواند یاری نماینده باشد. یادتان باشد شانه را در جهت بافت پارچه و به آرامی روی آن بکشید تا لباس خراب نگردد.

10. شستن دوباره لباس بدون مواد شوینده

در صورتی که لباس های خود را از ماشین در آوردید و دیدید که پرز زیادی روی آن ها چسبیده است بهتر است برای از بین بردن پرز لباس بدون مواد شوینده یک بار دیگر آن ها را شست و شو دهید و پس از بیرون آوردن لباس به خوبی آن را تکان داده و خشک کنید.

11. از بین بردن پرز لباس با سرکه

سرکه هم پرز لباس ها را جدا می نماید و هم مانع چسبیدن دوباره پرزها به لباس می گردد. بعلاوه لباس ها را تمیزتر می نماید. برای استفاده از سرکه باید ¼ فنجان سرکه سفید را به داخل ماشین لباس شویی بریزید.

سخن آخر

همه روش هایی که در خصوص از بین بردن پرز لباس گفته شده در این مطلب کاملاً کاربردی هستند و در صورت احتیاج می توانید از هر کدام که برایتان راحت تر بود بهره ببرید، تا لباس هایی شیک تر و تمیزتر داشته باشید. اگر شما نیز روش کاربردی دیگری برای از بین بردن پرز لباس ها می شناسید، برای ما در پایین همین صفحه بنویسید. منتظر نظرات و پیشنهادهای عالی شما عزیزان هستیم.

به "از بین بردن پرز لباس به 11 روش ساده و کاربردی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "از بین بردن پرز لباس به 11 روش ساده و کاربردی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید