این چسب زخم جذب بدن می گردد

به گزارش وبلاگ ساعت، محققان آمریکایی توانسته اند چسب زخم الکترونیک جدیدی بسازند که سرعت بهبود زخم را تا 30 درصد افزایش می دهد و بعد از 6 ماه تجزیه می گردد.

این چسب زخم جذب بدن می گردد

پژوهشگران به تازگی پیروز به ساخت یک چسب زخم الکترونیک شده اند که نه تن ها می تواند سرعت بهبود زخم را بهبود ببخشد، بلکه امکان پایش بی سیم آن را هم فراهم می سازد.

این محصول که امکان عرضه تجاری با قیمت مناسب را دارد، از انعطاف پذیری بالایی برخوردار است و پس از بهبود زخم می تواند به شکل اتوماتیک جذب بدن گردد.

چسب زخم الکترونیک چه ویژگی هایی دارد؟

محققان دانشگاه نورث وسترن در ایالات متحده، ادعا دارند که چسب زخم الکترونیک ساخت آن ها از مواد کاملاً قابل جذب تشکیل شده است که می توانند به شکل طبیعی پس از اتمام فرایند ترمیم زخم، تجزیه شوند؛ در نتیجه هیچ آسیبی به بافت وارد نخواهد شد.

اگرچه توجه های بسیاری به چسب های زخم الکترونیک در سال های اخیر معطوف شده است؛ اما فناوری چندان جدیدی محسوب نمی شوند. کوشش های قبلی در این حوزه به ساخت محصولاتی با قابلیت کشتن باکتری ها و جلوگیری از عفونت منتهی شده بود؛ اما برای اولین بار است که با نمونه ای قابل جذب روبرو هستیم که می تواند با الکتروتراپی، فرایند ترمیم زخم را تا 30 درصد تسریع کند. پژوهشگران این پروژه معتقد هستند که ابداع آن ها می تواند تاثیر چشمگیری روی بهبود کیفیت زندگی بیماران دیابتی و افرادی داشته باشد که زخم های آن ها به کندی بهبود می یابد.

هنگامی که یک زخم روی پوست ایجاد می گردد، برترین راه حل این است که در سریع ترین زمان ممکن بسته گردد تا احتمال عفونت کاهش پیدا کند. زخم های باز، بیشتر در معرض عفونت قرار دارند و افراد مبتلا به بعضی بیماری ها مثل دیابت، نه تن ها در ترمیم سریع زخم مشکل دارند؛ بلکه بروز و درمان عفونت های ناشی از زخم در آن ها با مسائل بیشتری همراه است. چسب زخم الکترونیک مورد بحث، می تواند درمانی مالی با امکان استفاده آسان برای چنین افرادی باشد که ترمیم بهینه و آسان تر زخم را فراهم می سازد و خطر عفونت را کاهش می دهد.

چسب زخم الکترونیک اشاره شده که بدون باتری و به شکل بی سیم کار می نماید، می تواند به راحتی روی بافت های نرم قرار بگیرد و از دو الکترود تشکیل شده است که یکی از آن ها روی محل زخم و دیگری روی بافت سالم اطراف می نشیند. در انتهای دیگر دستگاه، یک سیم پیچ برای تامین انرژی در نظر گرفته شده است و یک مدار ارتباطی بی سیم می تواند داده ها را در فواصل کوتاه مخابره کند.

در طی آزمایش های اجرا شده روی موش ها، نشان داده شده است که الکتروتراپی به مدت 30 دقیقه در روز، می تواند بهبود زخم ها را تا 30 درصد سریع تر کند. با پایش بی سیم زخم هم امکان میزان گیری مقاومت جریان الکتریکی وجود خواهد داشت و اگر میزان جریان با گذشت زمان همچنان بالا باقی بماند، می تواند زنگ خطری برای عدم ترمیم مناسب زخم باشد.

زخم ها هنگام ترمیم محیط مرطوبی را ایجاد می نمایند که امکان راهنمایی الکتریکی را فراهم می سازند و مقاومت کمتری در مقایسه با پوست سالم دارند. اگر این رطوبت به مرور از بین نرود، چسب زخم الکترونیک می تواند متوجه بالا ماندن جریان و عدم ترمیم گردد. محققان از ماده مولیبدن برای ساخت این چسب استفاده نموده اند که در صورت ایجاد حالت نازک و ورقه ای از آن، می تواند به مرور زمان دچار فرایند تجزیه زیستی گردد.

شایان ذکر است که مولیبدن در ساخت نیمه رسانا ها و قطعات الکترونیک دیگر هم کاربرد دارد و حتی در مواد غذایی هم می توان آن را یافت. اعلام شده است که زمان مورد احتیاج برای تجزیه الکترود های ساخته شده از مولیبدن در چسب زخم الکترونیک، حدود 6 ماه خواهد بود.

منبع: دیجیاتو

منبع: فرادید

به "این چسب زخم جذب بدن می گردد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "این چسب زخم جذب بدن می گردد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید