تلخ شدن کام دلیل علمی دارد
به گزارش وبلاگ ساعت، خبرنگاران : خیلی از ما صبح ها درحالی از خواب بیدار می شویم که احساس می کنیم دهان مان تلخ مزه یا ترش مزه است که در این خبر علت آن را بررسی کردیم.
به گزارش وبلاگ ساعت به نقل از وبلاگ ساعت، دهان اوّلین عضو دستگاه گوارش و شامل حفره های دهانی، دندان ها، زبان، بزاق، لثه و سقف دهان است.
عواملی متعددی بر تلخی دهان تاثیر دارد که از جمله آن می توان به بیماری های دندان، کمبود ویتامین، سیگار کشیدن، شیمی درمانی، دارو های بیولوژیکی، سوء تغذیه و افزایش سن اشاره کرد.
یکی از شایع ترین علل بروز این اختلال مصرف برخی داروهاست؛ مصرف دارو هایی مانند آهن، برخی مولتی ویتامین ها، برخی از مکمل ها و برخی آنتی بیوتیک ها تلخی صبحگاهی دهان را برای بیمار به همراه دارد.
رفلاکس معده یکی دیگر از مهمترین علت های بروز تلخی صبحگاهی دهان است؛ به طور کلی حالت تهوع، استفراغ، سرفه، خشن شدن صدا، نارسایی بلع، ترشح بیش از حد بزاق، درد در محل قفسه سینه و تلخی دهان از اصلی ترین علائم ابتلا به بیماری رفلاکس معده هستند.
رفلاکس را می توان به دو دسته صفراوی و اسیدی طبقه بندی کرد؛ اگر تلخی دهان حاصل از رفلاکس اسیدی باشد معمولاً برای درمان آن از مواد کاهنده اسید استفاده می شود تا با درمان رفلاکس تلخی دهان حاصل از آن هم کاهش پیدا می کند.
رفلاکس اسیدی زمانی اتفاق می افتد که صفرا، مایع گوارشی که در کبد شما تولید می شود به سمت معده و مری هدایت کند، برای درمان رفلاکس صفراوی از دارو هایی استفاده می کنیم که صفرا را به خود جذب می کند یا در صورت نیاز از دارو های استفاده می کنیم تا راستا حرکت معده را اصلاح کرده و از ادامه فرآیند رفلاکس جلوگیری کند.
منبع: اقتصادنیوز