طرز تهیه ونوشک پلو با طعمی بی نظیر و عالی

به گزارش وبلاگ ساعت، ونوشک پلو (پلوی بنه یا پسته کوهی) از غذاهای محلی استان کرمانشاه با عطر و طعمی منحصر به فرد بوده که علاوه بر خوشمزگی از خواص درمانی بالایی برخوردار است.

طرز تهیه ونوشک پلو با طعمی بی نظیر و عالی

وبلاگ ساعت | سرویس آشپزی - خواص پسته کوهی، بنه و یا ونوشک بسیار زیاد است؛ این گیاهان دارویی بوده و بومی استان کرمانشاه است که میوه های آن سفت و به رنگ قرمز هستند و پس از رسیدن، به رنگ قهوه ای درمی آیند. میوه ونوشک به عنوان چاشنی در غذا مورد استفاده قرار می گیرد و از دیگر کاربرد های آن تهیه خورشت ونوشک مجلسی، ترشی بنه یا ونوشک و ونوشک پلو است. ونوشک پلو از غذا های محلی استان کرمانشاه است که در ادامه قصد داریم طرز تهیه آن را با هم مرور کنیم.

طرز تهیه ونوشک پلو

مواد لازم
ونوشک تازه50 گرم
پیاز متوسط1 عدد
برنج ایرانی مرغوب3 لیوان
گوشت چرخ نموده200 گرم
سیب زمینی1 عدد
گوجه فرنگی متوسط3 عدد
رب گوجه فرنگی2 قاشق غذاخوری
زعفران آب نمودهبه میزان لازم
نمک، زردچوبه و فلفل سیاهبه میزان لازم
روغن محلی یا معمولیبه میزان لازم

دستور تهیه

  1. برنج را پاک نموده، بشویید و در آب و نمک به مدت 2 الی 3 ساعت خیس کنید.
  2. پیاز را پوست گرفته و به صورت خلالی ریز خرد کنید.
  3. 3-2 قاشق غذاخوری روغن در قابلمه ای بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید، سپس پیاز را به روغن اضافه نموده و روی حرارت ملایم تفت دهید تا به رنگ طلایی درآید.
  4. کمی نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به پیاز اضافه کنید و چند ثانیه به تفت دادن ادامه دهید تا بوی ادویه خارج گردد.
  5. گوشت چرخ نموده را به پیاز داغ اضافه نموده و به تفت دادن گوشت ادامه دهید تا رنگ گوشت تغییر کند، سپس گوجه فرنگی خرد شده را اضافه کنید و مواد را هم بزنید.
  6. در قابلمه را ببندید و صبر کنید تا آب گوجه کشیده گردد، سپس رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید تا بوی خامی رب گرفته گردد.
  7. 5 پیمانه آب در قابلمه بریزید، در قابلمه را ببندید و اجازه دهید حدود 5 دقیقه بجوشد.
  8. آب برنج خیس خورده را بریزید و برنج را به قابلمه اضافه کنید.
  9. برنج را هم بزنید و صبر کنید تا آب برنج کشیده گردد.
  10. در این فاصله دانه های ونوشک را شسته و در آبکش بریزید تا آب اضافه آن خارج گردد.
  11. سیب زمینی را پوست بگیرید و به صورت مکعبی خرد کنید.
  12. پس از اینکه آب برنج تقریبا تمام شد، سیب زمینی خرد شده و ونوشک تازه را به آن اضافه کنید و مواد را هم بزنید.
  13. روی در قابلمه دمی قرار دهید، در قابلمه را ببندید و اجازه دهید پلو روی حرارت ملایم به مدت 45 دقیقه دم بکشد.
  14. پلو را در دیس بکشید و کمی زعفران آب نموده روی آن بدهید.

نکات مهم

  • در صورت استفاده از ونوشک خشک، آن را همراه با برنج در قابلمه بریزید، اما در صورت استفاده از ونوشک تازه همانطور که گفته شد، پس از اینکه آب برنج تقریبا تمام شد، آن را اضافه کنید.
  • در صورت تمایل می توانید، برنج را آبکش کنید، سس گوشت را به صورت جداگانه درست نموده و لا به لای برنج آبکش قرار دهید.
  • استفاده از سیب زمینی و گوشت چرخ نموده در این پلو اختیاری بوده که در صورت تمایل می توانید آنها را از دستور حذف کنید.

سخن آخر

ونوشک پلو نوعی غذای محلی است که در صورت در دسترس نبودن ونوشک تازه می توانید آن را با ونوشک خشک درست کنید. این پلو شباهت زیادی به استانبولی با گوشت چرخ نموده دارد، با این تفاوت که در آن گیاهی معطر و محلی به کار رفته که از خواص دارویی بالایی نیز برخوردار است. امیدواریم این غذا را درست کنید و نظرات و تجربیات خود را در این زمینه، در پایین همین صفحه با دیگران به اشتراک بگذارید.

در انتها به شما پیشنهاد می کنیم مطلب طرز تهیه خورشت خلال کرمانشاهی را که یکی از غذاهای اصیل و خوشمزه این استان است، از دست ندهید!

منبع: setare.com

به "طرز تهیه ونوشک پلو با طعمی بی نظیر و عالی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه ونوشک پلو با طعمی بی نظیر و عالی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید