ترفندهای آشپزی: اگر ادویه غذا زیاد شد چکار کنیم؟
به گزارش وبلاگ ساعت، ادویه غذا زیاد شد چکار کنیم؟ سوالی که برای هر شخصی که به طور مرتب یا به تازگی آشپزی می نماید ممکن است پیش بیاید. آیا تا به حال زمانی که مشتاقانه منتظر خوردن غذای مورد علاقه تان بوده اید با مشکل زیادبودن ادویه غذا روبرو و متوجه شده اید از ادویه زیادی در هنگام پخت استفاده نموده اید؟

احتمالا فورا هم در اینترنت سرچ نموده اید که ادویه غذا زیاد شد چکار کنیم؟ پخت وپز هنری ست که احتیاج به تمرین دارد و حتی اگر آشپز ماهری هم باشید، ممکن است هنگام اضافه کردن ادویه، حواس شما پرت گردد و میزان زیادی از آن را به غذا اضافه کنید.
داستان پتروس فداکار در کتاب چهارم دبستان را به یاد آورید. پتروس تنها با انگشتانش از وقوع سیل جلوگیری کرد و مردم روستا را نجات داد. پس اگر ادویه غذای شما زیاد شد و دنبال روش های برطرف ادویه زیاد در غذا بودید، اصلا نگران نباشید و مثل پتروس فداکار وارد عمل شوید و از دستان خود بهره ببرید تا غذا را نجات دهید.
اگر شما یک مادر هستید و دختر شما سوال ادویه غذا زیاد شد چکار کنیم را از شما پرسیده است، این مقاله مناسب شماست. در ادامه مطلب با وبلاگ ساعت همراه شوید تا روش های برطرف ادویه زیاد در غذا را به شما معرفی کنیم.
ادویه غذا زیاد شد چکار کنیم؟ زردچوبه زیاد در غذا
زردچوبه یکی از ادویه هایی ست که بیشتر برای رنگ دادن به غذا استفاده می گردد و طعم خفیفی دارد. اگر به میزان لازم از زردچوبه استفاده نگردد باعث تلخی غذا می گردد. اگر این رخ داد و ادویه غذا زیاد شد چکار کنیم؟ شما برای حل این مشکل چند گزینه دارید.
· مواد اولیه غذا را مجدد اضافه کنید
یکی از دستورالعمل هایی که آشپزهای حرفه ای برای برطرف این مشکل پیشنهاد می نمایند، به کارگیری مجدد مواد اولیه، به میزانی که زردچوبه اضافه نموده بودید. اگر دوبرابر از میزان مورد احتیاج غذا زردچوبه اضافه نموده اید، به همان میزان مواد اولیه را اضافه کنید تا طعم غذا متعادل گردد. پس اگر ادویه غذا زیاد شد چکار کنیم؟ میزان مواد اولیه (به جز ادویه مورد نظر) را افزایش دهید.
· از شیر نارگیل برای رقیق شدن غذا بهره ببرید
زردچوبه معمولا در بیشتر غذاهای آسیایی استفاده می گردد. شیر نارگیل یکی از عناصری ست که در آشپزی آسیای جنوبی مورد استفاده است. پس اگر زردچوبه زیادی در غذا استفاده کردید، یکی از روش های برطرف ادویه زیاد در غذا، استفاده از شیر نارگیل است. شیر نارگیل علاوه بر این که طعم جدیدی به غذا می بخشد، تلخی زردچوبه را از بین می برد.
· از مایعات مثل آب برای رقیق شدن بهره ببرید
اگر غذا حالت خورشی یا مایعی داشت و ادویه غذا زیاد شد چکار کنیم؟ می توانید با اضافه کردن میزانی آب، طعم آن را متعادل کنید. اگر در مایه غذایی مثل جوجه کباب، زردچوبه زیادی اضافه کردید، می توانید به راحتی جوجه کباب را با آب کم ماساژ دهید تا زردچوبه آن کم گردد.
· یک ماده خوراکی اسیدی اضافه کنید
اگر زردچوبه در غذا زیاد شد می توانید از ادویه های سنتی دیگری بهره ببرید تا طعم زردچوبه را کاهش دهید. به طور مثال از پودر انبه بهره ببرید. اگر پودر انبه در دسترس نبود، از سس گوجه فرنگی هم می توانید بهره ببرید. افزایش خاصیت اسیدی در غذا باعث می گردد تلخی زردچوبه کمترگردد.
· یک ماده شیرین اضافه کنید
یکی از راه های پیشنهادی هنگامی که سوال ادویه غذا زیاد شد چکار کنیم پیش می آید، اضافه کردن یک ماده شیرین است. این روش ممکن است برای همه غذاهایی که با زردچوبه، تلخ شده اند کار نکند ولی در بعضی موارد یاری نماینده است. در هنگام اضافه کردن شیرین نماینده، حتما به این نکته دقت داشته باشید که میزانی کم از این ماده برای برطرف تلخی زردچوبه کافی ست. به طور مثال از یک حبه قند می توانید بهره ببرید.
گرفتن تلخی غذا
تلخی یکی از انواع طعم هاست و تعدادی از غذاهای تلخ، بسیار سالم هستند. ولی ممکن است بعضی مواقع تلخی غذا زیاد گردد. اگر تلخی و ادویه غذا زیاد شد چکار کنیم؟ ترفندهای مختلفی برای برطرف این مشکل وجود دارد.
· تعادل تلخی با چربی
افزودن میزانی ماده چرب، طعم تلخ غذا را از بین می برد. به همین علت است که به قهوه، شیر دارای چربی اضافه می نمایند تا طعم بهتری داشته باشد. سعی کنید از سس، پنیر پرچرب، روغن زیتون یا مواد چرب دیگری برای پوشش طعم تلخ بهره ببرید.
· پوشاندن طعم تلخ با اضافه کردن ماده شیرین
یکی دیگر از راه های پیشنهادی هنگامی که سوال ادویه غذا زیاد شد چکار کنیم مطرح می گردد، اضافه کردن یک ماده شیرین است. شیرینی به طور طبیعی طعم تلخ را پوشش می دهد. افزودن میزان کمی قند یا عسل، طعم تلخی را از بین می برد و پوشش دهنده خوبی برای تلخی ست.
· افزودن نمک
اضافه کردن میزانی نمک، یکی از روش های برطرف ادویه زیاد در غذا، به خصوص تلخی ست. بنابراین در افزودن نمک شکی نداشته باشید. این یک ترفند خوب هنگام پخت سبزیجات تلخی مثل بروکلی ا ست. برای برطرف تلخی این سیزیجات، میزانی نمک و روغن زیتون هنگام پخت به آن ها اضافه کنید.
· استفاده از جوش شیرین
شاید کمی عجیب به نظر برسد اما می توانید از جوش شیرین برای برطرف تلخی غذا بهره ببرید. اگر شما درمانده از سوال ادویه غذا زیاد شد چکار کنیم هستید، می توانید این روش را امتحان کنید. فقط میزان کمی جوش شیرین به غذای تلخ شده خود اضافه کنید تا ببینید این روش واقعا یاری نماینده ا ست یا خیر.
· اضافه کردن کمی آبلیمو یا سرکه
طعم ترش و اسیدی به تعادل طعم تلخی یاری می نماید. سعی کنید آب یک لیموی تازه را به غذا اضافه کنید تا کمی طعم تلخ را خنثی کند. می توانید از یک قاشق غذاخوری سرکه هم برای برطرف تلخی غذا بهره ببرید. اگر در استفاده از آبلیمو و سرکه هم زیاده روی کردید، یادتان باشد می توانید از جوش شیرین یاری بگیرید.
· افزودن ادویه ای دیگر به غذا
یکی از روش های برطرف ادویه زیاد در غذا، به ویژه ادویه تلخ، افزودن فلفل تند یا پودر فلفل است. فلفل سیاه به طور خاص دارای ترکیباتی ست که مخالف طعم تلخ است. از بعضی ادویه های دیگر مثل پاپریکا، فلفل قرمز و پودر چیلی به میزان کم هم می توانید بهره ببرید.
چگونه شوری ماکارونی را بگیریم؟
حالا که به پاسخ سوال ادویه غذا زیاد شد چکار کنیم رسیدیم، وقت آن است به برطرف مشکل شوری ماکارونی بپردازیم. اگر ماکارونی شما شور شد، احتیاج نیست نگران باشید؛ روش های برطرف ادویه زیاد در غذا به شما یاری خواهند کرد.
· افزودن آب به ماکارونی
اگر سس ماکارونی شما بیش از میزان شور شد، فقط میزانی آب به آن اضافه کنید تا طعم شور آن کم گردد. با میزان کمی آب آغاز کنید تا به طعم مورد نظر خود برسید. ممکن است احتیاج به اضافه کردن میزان زیادی آب باشد. پس، از میزانی کم آغاز کنید و طعم سس را بچشید.
· اضافه کردن ماده ای اسیدی به ماکارونی
سرکه سفید یا آبلیمو می تواند گزینه خوبی برای غذاهای خیلی شور باشد. اگر به مایه ماکارونی شور خود، میزانی آبلیمو یا سرکه اضافه کنید، طعم متعادل تری پیدا می نماید. چند قطره از این دو ماده اسیدی اضافه کنید تا طعم شوری از بین برود.
· افزودن سیب زمینی به ماکارونی
ترفند استفاده از سیب زمینی، یکی از راه هایی ست که همواره پیشنهاد می گردد؛ این روش ممکن است جواب دهد یا ندهد. با این حال، اضافه کردن یک تکه سیب زمینی خام می تواند طعم شور را کم کند. اگر یک تکه جواب نداد، می توانید از یک سیب زمینی کامل اسفاده کنید.
نکته آخر در روش های برطرف ادویه زیاد در غذا
روش های برطرف ادویه زیاد در غذا بسیار متنوع هستند که هر کدام ممکن است به کار بیایند یا این که جواب ندهند. بعد از این که به سوال ادویه غذا زیاد شد چکار کنیم پاسخ داده شد، بهتر است به این نکات توجه داشته باشید. قبل از استفاده از ادویه، از تنگ یا گشادبودن در ظرف ادویه مطمئن شوید تا ادویه زیادی به غذا اضافه نگردد.
بسیاری از غذاهای کنسروی به میزان زیادی نمک دارند و شما در زمان پخت این نوع غذاها باید این مورد را در نظر داشته باشید و میزان استفاده از نمک هنگام پخت غذا را کاهش دهید. تجربه شما در هنگام مواجهه با سوال ادویه غذا زیاد شد چکار کنیم چیست و از چه روش هایی استفاده می کنید؟ نظرات ارزشمند خود را با ما در میان بگذارید.
منبع: اسنپ مارکت