خواص بی شمار میوه خرمالو
به گزارش وبلاگ ساعت، میوه خرمالو از فواید و خواص فوق العاده ای برخوردار است و برای سلامتی بسیار مفید است، از خواص خرمالو می توان به کاهش وزن، کنترل فشار خون، سلامت قلب و درمان یبوست اشاره نمود.
خواص خرمالو به عنوان یک میوه شیرین و حاوی مواد معدنی و ویتامین های بسیار را به اضافه طرز تهیه معجون و مسکن های مختلف را در این مطلب می خوانید. این میوه دقیقاً مناسب روزهای سرد پاییزی است که بیشتر مردم کمی احساس خستگی و بی حالی می نمایند. خرمالو به میزان انگور انرژی زا است. البته اگر دغدغه تناسب اندام دارید و نمی خواهید چاق شوید نباید در مصرف آن زیاده روی کنید چون مصرف زیاد آن کالری زیادی به بدن می رساند.انواع مختلفی از این میوه ها در سراسر جهان وجود دارند، اما معمول ترین آن ها در ژاپن است که ریشه چینی دارد با وجود این که این میوه ریشه آسیایی شرقی دارد ، نام علمی آن دیوسپیر کاکی است که با زبان یونانی مرتبط است . واژه دیوسپیر به معنای غذا خدایان است و در واقع خرمالو میوه بسیار مفید برای اهداف بهداشتی است. خرمالو تقریبا شبیه گوجه فرنگی است و رنگ آن از زرد به نارنجی درخشان تغییر می نماید. رنگ میوه ها بسته به اندازه رسیدگی آن تغییر می نماید. این میوه بزرگ است و ازمیزان آن از پرتقال کوچک به یک گریپ فروت فرق دارد. حتی شکل،آن فرق دارد. می تواند گرد یا حتی چهارگوش باشد. پوست میوه خرمالو نازک وژلاتینی و بسیار شیرین است.
ارزش غذایی میوه خرمالوخرمالو چربی و پروتئین بسیار کمی دارد و غنی از ویتامین ها و مواد معدنی هستند. آنها شامل میزان قابل توجهی از :ویتامین A، B6 و C ؛ منگنز ؛ فسفر ؛ پتاسیم ؛ کلسیم ؛ فیبر رژیمی - هم قابل حل و هم غیرقابل حل خرمالو ادرار آور خوبی است و هم چنین همچون ملین طبیعی عمل می نماید.
انواع خرمالوخرمالو ها دو نوع هستند:گس و غیر گس . خرمالو گس قابل خوردن نیست چون حاوی سطح بالایی از تانین هستند . در حالی که غیر گس آن ، به هنگام رسیدن تانین را از دست می دهند.
این میوه می تواند خام و نیز در حالت خشک خورده گردد، بعلاوه به تعدادی از دسرها و غذاها نیز اضافه می گردد. این میوه شیرین کالری بسیار پایینی دارد. اکنون که کمی در خصوص فواید و عوارض جانبی میوه دانستید، باید به دقت مصرف کنید. میزان صحیح میوه به علت درست به سلامتی یاری می نماید.
بسیاری از مردم خرمالو را به طور منظم مصرف می نمایند و بسیاری هنوز آن را امتحان ننموده اند. با این حال، زمان آن است که در خصوص فواید خرمالو بدانید، این احتمال وجود دارد که میوه در رژیم غذایی بطور منظم جای بگیرد.
خرمالو یکی انرژی زا طبیعی استخرمالو میوه بسیار شیرین و حاوی شکر است که به عنوان یک انرژی زا طبیعی عمل می نماید. از این رو، بچه ها و بعلاوه آن هایی که در تمرینات فیزیکی و بعلاوه فعالیت های ورزشی احتیاج به میزان زیادی انرژی دارند ، می توانند از این میوه بهره مند شوند. هم چنین قند و پتاسیم بالای آن به از بین بردن خستگی یاری می نماید. کسانی که دچار استرس و خستگی می شوند باید خرمالو را در رژیم غذایی خود بگنجانند.
ادرار آوراین میوه بسیار غنی از کلسیم و پتاسیم است. آن هایی که مبتلا به مسائل کلیوی هستند باید هر روز یک میوه خرمالو مصرف نمایند چون به کاهش حفظ آب یاری می نماید. در حقیقت مصرف منظم این میوه می تواند از مشکل نگهداری آب به طور موثر جلوگیری کند. از آنجا که خرمالو حاوی میزان زیادی پتاسیم است، بهتر است این میوه را به جای داروهای ادرار آور مصرف کنید، زیرا منجر به از دست رفتن پتاسیم قابل توجهی می گردد.
خرمالو برای پیشگیری از سرماخوردگی و آنفولانزابسیاری از مسائل التهاب، عفونت و سرماخوردگی و آنفولانزا را می توان با مصرف منظم خرمالو پیش گیری کرد. به خاطر این است که میوه خرمالو شامل میزان غنی ویتامین ث است که مصونیت برای مبارزه با این عفونت ها را می سازد.
پیشگیری از ابتلا به سرطان با خرمالواین میوه به عنوان یک منبع غنی از آنتی اکسیدان ها، به محدود کردن رادیکال های آزاد یاری می نماید. عدم محدود کردن رادیکال های آزاد می تواند به سلول ها آسیب برساند و باعث بروز سرطان گردد. وجود ویتامین A، و بعلاوه شیبول و بتولینیک اسید، باعث تقویت خواص ضد سرطان این میوه است.1
کنترل قند خون با خرمالوکسانی که از بیماری دیابت رنج می برند در اغلب مواقع ولع زیادی برای خوردن دارند. بیماران دیابتی برای مقابله با گرسنگی می توانند این میوه را که فیبر فراوانی دارد، بخورند. بعلاوه معروف است که خرمالو سطح قند خون را تنظیم می نماید.
حفظ سلامت ریه ها، قلب و طحال با مصرف خرمالوخرمالو می تواند به شما در حفظ سلامت ریه ها، قلب و طحال یاری کند.
تاثیر خرمالو روی سلامت قلبخرمالو توانایی این را دارد که اندازه کلسترول بد (یا LDL، لیپوپروتئین کم چگالی) را در بدن ما پایین بیاورد و به این ترتیب از بروز خطر بیماری قلبی جلوگیری می نماید. این میوه بعلاوه حاوی تانن است که تأثیر مثبتی روی سلامت قلب ما دارد.
تقویت قوه بینایی با مصرف خرمالوخرمالو مقادیر قابل توجهی ویتامین A دارد. و، این یک واقعیت ثابت شده است که ویتامین A قابلیت بهبود قوه بینایی را دارد.
تاثیر خرمالو برای از بین بردن خستگی و استرسآب خرمالو به علت پتاسیم فراوان و قندی که دارد، یک خوراکی انرژی زای طبیعی در نظر گرفته می گردد. مصرف یک لیوان آب خرمالو می تواند برای انجام فعالیت های قدرتی به ما فورا انرژی بدهد. این نوشیدنی، یک انتخاب خوب برای از بین بردن خستگی و استرس است.2
سرشار از آنتی اکسیدان هاآنتی اکسیدان ها با رادیکال های آزاد مضر مبارزه می نمایند و از آسیب به سلول ها جلوگیری می نماید و خطر بیماری های مزمن را کاهش می دهند. مطالعات نشان می دهند آنتی اکسیدان ها در پیشگیری از بیماری های قلبی و نیز پیشگیری از سرطان و دیابت مؤثرند.
یکی از خواص خرمالو این است که این میوه سرشار از آنتی اکسیدان هاست. براساس مطالعه ای که در سال 2012 به چاپ رسید، در آنالیز آب خرمالو میزان زیادی گالیک اسید و اپیکاتچین گالات مشاهده شد. این دو ترکیب خواص آنتی اکسیدانی بالایی دارند.
علاوه بر خرمالو، بعضی غذاهای دیگر مانند میوه های خانواده بِری، گشنیز، شکلات تلخ و دارچین نیز سرشار از آنتی اکسیدان هستند.
یاری به گوارش و دفع غذاافزودن خرمالو به رژیم غذایی می تواند در جلوگیری از یبوست مؤثر باشد و موجب بهبود گوارش گردد. خواص خرمالو تنها به اینها محدود نمی گردد. خرمالو سرشار از فیبر است. هر وعده آن محتوی 6 گرم فیبر است که تقریبا یک چهارم احتیاج روزانه تان به فیبر را تأمین می نماید.
فیبر بدون اینکه هضم گردد، به حجم مدفوع می افزاید و به دفع راحت تر آن یاری می نماید. در آنالیز ای که در سال 2012 بر روی 5 مطالعه مختلف صورت گرفت، مشاهده شد که فیبر با افزایش حرکات روده ای در بیماران مبتلابه یبوست، می تواند به درمان آنها یاری کند.
برای برخورداری از این خاصیت، خرمالوهایی را مصرف کنید که شیرین اند، زیرا خرمالوهایی که طعم گس دارند، تانیک اسید بالاتری دارند و ممکن است موجب تشدید یبوست شوند. تانیک اسید از ترشحات گوارشی می کاهد و سرعت حرکت را در دستگاه گوارشی کاهش می دهد.
راه های دیگر یاری به درمان یبوست عبارت اند از: نوشیدن آب کافی، مصرف مایعات گرم، مصرف سایر غذاهای سرشار از فیبر و افزایش فعالیت فیزیکی.
کاهش سطح کلسترولکلسترول ماده ای از جنس چربی است که در سراسر بدن یافت می گردد. بدن به مقادیر اندک کلسترول احتیاج دارد، اما تجمع زیاد آن در رگ های خونی موجب سخت شدن و باریک ترشدن این رگ ها می گردد. درنتیجه قلب مجبور است برای پمپاژ خون به سایر نقاط بدن سخت تر کوشش کند.
بعضی مطالعات نشان می دهند خرمالو می تواند به طور مؤثری اندازه کلسترول را کاهش دهد. در مطالعه ای که در سالنامه متابولیسم و تغذیه درباره خواص خرمالو به چاپ رسید، به 40 نفر به مدت 12 هفته هرروزه غذای حاوی فیبر خرمالو داده شد. غذای یک گروه محتوی میزان کم و دیگری محتوی میزان زیاد فیبر خرمالو بود. در انتها مطالعه هر دو گروه کاهش چشمگیری در سطح کلسترول بد خون (LDL) داشتند.
بعلاوه در مطالعه ای که روی موش ها صورت گرفت و در مجله تغذیه به چاپ رسید مشاهده شد که خوردن خرمالو می تواند کلسترول بد خون، کلسترول کل و تری گلیسرید را در موش ها کاهش دهد.
سایر راه های کاهش سریع و طبیعی کلسترول خون عبارت اند از: انجام منظم تمرینات ورزشی، مصرف میزان زیادی فیبر محلول و افزایش مصرف خوراکی های حاوی اسیدهای چرب امگا 3.
پیشگیری از پیری زودرسخرمالو سرشار از ویتامین های مختلف مانند ویتامین A، بتاکاروتن، لوتئین، لیکوپن و کریپتوزانتین است. این ویتامین ها در بدن نقش آنتی اکسیدانی دارند، استرس اکسیداتیو را کاهش می دهند و از بروز علائم ناشی از پیری زودرس مانند بروز لکه های پوستی، بیماری آلزایمر، خستگی، ضعف بینایی، ضعف عضلات و … جلوگیری می نمایند.
سرشار از فیبرکلسترول بالا (مخصوصا کلسترول بد) می تواند خطر بیماری های قلبی، سکته های مغزی و حملات قلبی را افزایش بدهد.
غذاهای سرشار از فیبر محلول مانند میوه ها و سبزیجات می توانند با یاری به دفع میزان اضافی کلسترول، سطح کلسترول را کاهش بدهند. خرمالو سرشار از فیبر است و می تواند سطح کلسترول بد را کاهش بدهد.
در پژوهشی معین شد که میزان کلسترول بد در افرادی که به مدت 12 هفته، روزانه 3 عدد کلوچه محتوی فیبر خرمالو می خورند نسبت به گروهی که کلوچه ساده می خورند، کاهش چشمگیری داشت.
فیبر به تنظیم دفع مدفوع یاری می نماید و می تواند قند خون بالا را کاهش بدهد.
غذاهای سرشار از فیبر مانند خرمالو، از سرعت هضم کربوهیدرات ها و جذب قند می کاهند و بدین ترتیب از افزایش ناگهانی قند خون جلوگیری می نمایند.
براساس مطالعه ای که بر روی 117 فرد مبتلا به دیابت صورت گرفت افزایش مصرف فیبر محلول توانست موجب کاهش چشمگیر قند خون بگردد.
بعلاوه فیبر می تواند موجب تغذیه باکتری های مفیدی بگردد که در دستگاه گوارش زندگی می نمایند. این امر تأثیر مثبتی بر سلامت دستگاه گوارش و سلامت کلی فرد دارد.3
تسکین درد سینهافرادی که از درد سینه رنج می برند بهتر است خرمالوی رسیده بخورند.
کاهش چربی خوناین میوه خوش رنگ پائیزی به علت دارا بودن پکتین در کاهش چربی خون بدن بسیار موثر است.
درمان یبوست با خرمالوافراد مبتلا به یبوست از خرما می توانند برای تسکین درد و درمانشان بهره ببرند. این خوشمزه حاوی میزان زیادی فیبر محلول در آب است که مانند ملین طبیعی عمل می نماید.
بهبود سلامت پوستگس بودن خرمالو موجب باز شدن منافذ پوست می گردد و این امر پوست را شاداب تر و جوان تر می نماید. هم چنین می توان از ترکیب این میوه پائیزی در ماسک های صورت همراه با عصاره لیمو، زرده تخم مرغ نیز استفاده کرد که چهره را درخشان تر می نماید.
خواص خرمالو برای کبداز خواص اعجاب انگیز خرمالو پاکسازی کبد و بهبود سلامت آن است. آنتی اکسیدان موجود در این میوه می تواند به خوبی بدن را از سموم پاکسازی کند.
برطرف مسائل کلیویوجود مقادیر زیاد کلسیم و پتاسیم در خرمالو می تواند برای افراد مبتلا به مسائل کلیوی مفید باشد. بهتر است روزانه یک عدد از این میوه را مصرف کنید، چون تا حد زیادی از نگه داری آب به شکل مناسب و موثری جلوگیری می نماید.4
عوارض احتمالی خرمالوبااینکه واکنش های آلرژیک نسبت به خرمالو نادر هستند، ولی در بعضی مواقع شاهد آنها در بعضی افراد هستیم. اگر در اثر مصرف خرمالو دچار واکنش های آلرژیک مانند کهیر، خارش پوست و ورم می شوید، مصرف خرمالو را متوقف کنید و فورا به پزشک مراجعه کنید.
اگر از یبوست رنج می برید باید خرمالوهای کاملا رسیده را مصرف کنید. خرمالوهای گس، تانن بیشتری دارند که حرکت مواد را در دستگاه گوارش کُند می نماید و یبوست را تشدید می نماید. اگرچه خرمالوهایی که گس نیستند، تانن کمتری دارند، ولی اگر با مصرف آنها یبوست تان تشدید می گردد، مصرف آن را متوقف کنید.
بعلاوه بعضی از ترکیبات موجود در خرمالو موجب می شوند فشار خون کاهش یابد. اگر برای کاهش فشار خون دارو مصرف می کنید، باید پیش از مصرف خرمالو با پزشک تان مشورت کنید. زیرا ممکن است مصرف خرمالو با این داروها تداخل داشته باشد و مسائلی را برای فرد ایجاد کند.3
طرز تهیه یک معجون مقوی با خرمالوبرای تهیه این معجون یک عدد خرمالو را با کمی آب لیموترش، کمی ماست و عسل مخلوط نموده و هم بزنید. این معجون را صبح ها زمانی که ناشتا هستید میل کنید تا انرژی بسیاری وارد بدن شما گردد.
طرز تهیه یک مسکن برای دردهای کمر و مفاصلکوبیده هسته خرمالو را با روغن منداب مخلوط نموده در یک بطری ریخته سر آن را محکم ببندید و در آب جوش به مدت یک ساعت جوشانده، سپس از این روغن می توان برای دردهای کمر، مفاصل و نقرس استفاده نمود و بعلاوه از پودر دانة آن که با حرارت بو داده شده است مانند قهوه دم نموده میل گردد.1
پی نوشت:
1.www.namnak.com
2.www.mojnews.com
3.www.chetor.com
4.www.yjc.ir
منبع: راسخون