طرز تهیه نان سوخاری و نکته های طلایی در پخت آن
به گزارش وبلاگ ساعت، نان سوخاری یکی از فرآورده های حاصل از گندم است و از رطوبت کمتری برخوردار است. به همین دلیل می توان بمدت طولانی تری از آن نگهداری کرد. اصلی ترین مواد بکار رفته در این نوع نان آرد گندم، روغن، شکر و خمیر مایه است. پخت این نان دارای یکسری فرمول خاص است و استفاده از تخم مرغ، شیر خشک، مالت، عصاره مالت، نمک، آرد سویا و یکسری افزودنی ها بدست می آید. نان سوخاری دارای حالت اسفنجی ست و از تردی خاصی برخوردار است. ویژگی این نوع نان بدون بو، بدون طعم است. بافتش ترد و دارای رنگی خاص است. برای اینکه بتوانید یک نان سوخاری عالی در منزل درست کنید با ما در قسمت آشپزی از مجله اینترنتی خبرنگاران همراه باشید.

شکر | 250 گرم |
تخم مرغ | 6 عدد |
روغن مایع | 150 گرم |
آب گرم | 100 گرم |
نمک | نصف قاشق مربا خوری |
آبلیمو ترش | 1 قاشق غذاخوری |
آرد | 1 کیلو |
خمیر مایه | 100 گرم |
بیشتر بخوانید: طرز تهیه نان کنجدی جادویی؛ جادوگری خوشمزه و مجذوب کننده ????
طرز درست کردن نان سوخاری خانگی
1- ابتدا خمیر مایه را داخل یک لیوان بریزید و مقداری آب نسبتا ولرم به آن اضافه کنید و با یک قاشق هم بزنید تا به خورد آب رود و کناری بگذارید تا به عمل آید و پف کند، اگر سه قاشق آرد به آن اضافه کنید بهتر به عمل می آید. در ظرفی جدا تخم مرغ، شکر، نمک، روغن مایع و آبلیموی تازه را بریزید و خوب مخلوط کنید.
2- در این مرحله آرد را آهسته آهسته به مواد اضافه کنید. در آخر مایه خمیر به عمل آمده را به مواد و آرد اضافه و خوب مخلوط کنید و روی آن را با پارچه بپوشانید. و کناری بگذارید تا خمیر به عمل آید و به اصطلاح حجیم گردد.
بیشتر بخوانید:معرفی 10 نوع نان خانگی خوشمزه
3- بعد از دو ساعت خمیر پف خواهد نمود و از نظر حجم دو برابر خواهد شد. خمیر را داخل سینی پهن کنید و بمدت یک ربع ورز دهید.
4- سینی را آرد پاشی کنید و خمیرها را داخل آن قرار دهید تا حالت چسبندگی آرد رفع گردد و با مقدار ای مساوی برش بزنید و داخل قالب مستطیل شکل و در صورت دوست داشتن مقداری با آب پاش آب اسپری کنید و کمی کنجد روی آن قرار دهید.
5- درجه فر را 180 بمدت 45 دقیقه قرار دهید و تخم مرغی را که از قبل زرده و سفیده را جدا نموده اید با قلم مو از زرده تخم مرغ روی خمیرها آغشته کنید تا در داخل فر رنگ آن تغییر و مایل به قهوه ای گردد.
6- زمانی که نان تست آماده شد و برشته شد سینی فر را در هوای آزاد قرار دهید و اجازه دهید تا نان ها خنک شوند. بعد از خنک شدن نان های برش داده شده را داخل ظرف مورد نظر قرار دهید و همراه با صبحانه میل کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه نان اهری (یتی قات) خانگی؛ نان سنتی و خوشمزه
نکات طرز تهیه نان سوخاری:
- در صورت تمایل می توانید انواع دانه های تخم کتان و آفتابگردان و سویا روی خمیر قرار دهید. حتی می توانید انواع سبزیجات خشک روی خمیر بپاشید تا نان تست شما غنی تر گردد.
- برای اینکه نان تست پف داری داشته باشید بهتر است حتما داخل قالب قرار دهید.
- می توانید داخل خمیر پودر کاکائو یک قاشق چایخوری و کمی زیره بریزید طعم خیلی خوبی بدست خواهد داد.
- برای درست کردن نان تست بهتر است آرد جو بهره ببرید. دارای مزایا و خواص بسیاری ست. نان جو می تواند یبوست و بعضی بیماری ها را درمان کند.
- اگر تمایل داشته باشید نان دو رنگ درست کنید بهتر است یک بخشی از خمیر را نصف و ساده در قالب قرار دهید و نصف دیگر را از مواد سبزیجاتی چون اسفناج قرار دهید بسیار خوشمزه و ترد خواهد شد.
- زمانی که خمیر را داخل قالب می ریزید بهتر است بتا کره قالب کمی چرب شده باشد.
- می توانید برای تهیه نان تست از آرد قنادی یا چهار صفر بهره ببرید
- یکی از نکته های مهم بابت مخمر یا یهبود دهنده هاست که حتما باید از آب ولرم استفاده گردد در صورتی که آب زیاد گرم و جوش یا زیادی سرد باشد حتما بدانید آن بهبود دهنده عمل نخواهد نمود و حتما از آب ولرم بهره ببرید.
- نمک را زیاد یا کم نکنید چون در به عنمل آمدن بافت خمیر نان مهم است.
- حتما از ورز دادن زیاد جهت خمیر بهره ببرید تا نان ترد و خوبی حاصل گردد.
- می توانید از آرد سفید و سویا و عصاره مالت و شیر خشک بجای آب در خمیر قرار دهید و نان تست مرغوبی را درست کنید.
به طریق متفاوت می توانید این نوع نان را درست کنید و کم و زیاد بسیاری از مواد بستگی به ذائقه شما دارد. اما روش درست کردن به همین صورت خواهد بود.
منبع: اُکالا